top of page

Duurzaam. Het kan niet meer anders.

Duurzaam. Het kan niet meer anders.

Troppo Bello is al sinds de oprichting bezig met duurzaamheid en eerlijkheid tegenover de producenten van de chocolade. Het kan ook niet meer anders. We willen het ook niet anders. Juist in de toeristenbranche, waar we prominent aanwezig zijn met onze speciale en unieke tabletten, is het de bedoeling dat de bezoekers van Nederland over een paar decennia nog kunnen genieten van ons natuurschoon en onze cultuur. En ook voor de bedrijven en ondernemers, die we onder het motto your own brand, your own business, op maat gesneden gepersonifieerde tabletten aanbieden is duurzaamheid een must om continuïteit te waarborgen.

We leggen uit wat dit voor ons betekent:

  • Fairtrade

Fairtrade helpt producenten in ontwikkelingslanden duurzaam te ontwikkelen en produceren. Via betere handelsvoorwaarden werken zij aan verbetering van hun leefomstandigheden en bescherming van het milieu. Voor Fairtrade producten geldt een minimumprijs die als vangnet dient bij lage wereldmarktprijzen. Daarbovenop krijgen boeren- en arbeidersorganisaties een ontwikkelingspremie die ze naar eigen inzicht besteden, zoals aan scholing. Fairtrade’s voorwaarden worden onafhankelijk gecontroleerd. Het keurmerklogo vind je alleen op producten die 100% Fairtrade zijn. Producenten en afnemers moeten voldoen aan een aantal eisen op gebied van mens en milieu, die door een onafhankelijke partij op naleving worden gecontroleerd.

  • Bio degreable foil ofwel biologisch afbreekbare folie

Folies zijn composteerbaar als het onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar is (het verteert door de invloed van micro-organismen) Daarbij worden eisen gesteld aan de omstandigheden, de duur en het restproduct, ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432 mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Composteerbare folies kunnen in Nederland bij het gft-afval.

  • FSC gecertificeerde papieren wikkels

Dit logo staat voor Forest Stewardsship Council, een organisatie die zich inzet voor duurzame bossen wereldwijd. FSC geeft consumenten de keus om papier en hout te gebruiken dat is gewonnen in een milieu vriendelijke, sociaal verantwoorde en economisch eerlijke omgeving. Dit alles om de verregaande ontbossing tegen te gaan.

Vragen over de verpakking of de chocolade beantwoorden we graag.

Op deze manier werken we wereldwijd aan een duurzame toekomst. Omdat dat moet!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page