top of page

Kleur je interieur

Geef je interieur meer kleur

We zijn het stadium van de aardetinten en grijzen wel voorbij. Dit heeft alles te maken met de opleving van de economie, hoe gek het ook klinkt. In barre tijden lijkt het wel of de mens zich wil verstoppen in een warm holletje. Ziet het leven er wat zonniger uit dan wordt gekozen voor heldere en frisse kleuren. Dat is eigenlijk omgekeerde psychologie want kleur in het interieur heeft zeker wel invloed op het humeur.

Je ziet het anno 2017 ook in de mode. Bloemetjes en streepjes in alle kleuren van de regenboog in plaats van het zwart en grijs van de afgelopen jaren. Laagjes in allerlei tinten en losse vormen zijn hot. En zoals bekend gaan fashiontrends voor op de interieurtrends. Buiten dat zou je eigenlijk gewoon je eigen zin moeten doen. Het is jouw huis en jouw stijl. Jouw privéruimte om je in terug te trekken of juist vrienden en kennissen te ontvangen. Jouw interieur weerspiegelt wie je bent en waar je voor staat en je bent uniek dus waarom zou je hetzelfde willen als de buren?

Kleur en humeur

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning. Warme kleuren zullen zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude en kleurrijke tinten een frisse en levendige indruk creëren. Welke kleuren je het best met elkaar kan combineren hangt af van het doel van de ruimte en de oppervlakte van de kamers. Ten eerste heeft elke tint een bepaald effect op onze gemoedstoestand. Ten tweede kunnen kleuren de kamer groter of kleiner laten lijken, kleuren hebben dus een belangrijk invloed op de ruimtelijk ervaring. Naast het ruimtelijk effect kan kleur ook een impact hebben op de gemoedstoestand en de gevoelstemperatuur. Zo voelt een kamer met veel oranjetinten comfortabel aan bij 20°C terwijl een kamer met blauw als hoofdkleur bij dezelfde temperatuur al snel kil kan lijken.

Kleuren zijn ook in staat emoties op te roepen. Hoewel blauw en groen koele kleuren zijn zullen ze toch een gevoel van kalmte en ontspanning opwekken omdat we ze kunnen associëren met landschapsbeelden zoals bijvoorbeeld de zee of een weide.

Houd ook rekening met de functie van de ruimte. In de slaapkamer kies je best voor rustgevende en evenwichtige tinten zoals groen, bruin of blauw. In werkruimten kan je gerust experimenteren met opgewekte en inspirerende kleuren zoals rood, oranje of turquoise.

Troppo Bello

Troppo Bello maakt wanddecoraties en klein meubelen op maat en naar ieders wens. In plaats van een hele muur een bepaalde kleur te geven zou je ook kunnen kiezen voor een decoratief kunstwerk. Dat kan van alles zijn, van een afbeelding van je gezin tot een symbool van je grootste hobby of datgene waar je bedrijf voor staat. De rest van je inrichting kun je dan, en Troppo Bello helpt daar graag bij, met accentkleuren afgestemd op die ene heel decoratieve wand, aanpassen. Denk aan een neutrale eettafel met verschillend gekleurde stoelen. Of aan een kast die weerspiegeld wat je lievelingskleur is. Juist ook voor bedrijven is het psychologisch effect dat kleur met zich meebrengt heel belangrijk.

Kijk eens rustig rond op TROPPOBELLO.NL en laat je inspireren.

Want: * You name it we make it!*

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page