top of page

(Eigen) wijs in je interieur

(Eigen) wijs in je interieur

De volgende ontwikkelingen op woningstyling zijn aan de orde Voorjaar 2017. Maar blijf vooral je eigen stijl volgen en laat je alleen inspireren door de trends die je aanspreken. Probeer ze niet letterlijk te imiteren. Blijf bij jezelf want je woonomgeving is het verlengde van je eigen ideeën en persoonlijkheid en die van de mensen waarmee je samenleeft.

De kernwoorden voor 2017 zijn: rauw, grof, groen, stoer, natuurlijk, warm en een tikje industrieel. Alles draait om beleving en personaliseren.

Het onverwachte

Daar hebben we dan meteen een belangrijke trend te pakken. Combineer zaken en spullen die je niet bij elkaar zou verwachten met elkaar. Ruwe en gladde materialen, designmeubelen met oma’s kastje, een Oosters tapijt onder een stalen tafel. Alles waarvan je denkt dat past, past ook. Je zult zien dat het eindresultaat klopt en verrassend is.

Aardse tinten als terracotta komen steeds meer in de woonmode, deze kleur geeft warmte en doet het goed bij uiterst koele tinten. Andere trendkleur is jeansblauw, ook op de muren. Kurk is een stijlvol materiaal en wordt niet alleen meer op de vloer gebruikt, waar het de laatste decennia ook al niet meer lag trouwens. Maar het is een natuurlijk materiaal dat warmte en textuur geeft.

Groen

Groen is het toverwoord dit voorjaar. Planten, planten en nog eens planten. Zelfs in kweekkastjes en minimoestuintjes voor binnen. Behang met bamboedessin zien we heel veel en dan komt dat dessin terug in kussens en gebruiksvoorwerpen. De cactus is hot en olijfboompjes voor in huis zien we ook in overvloed.

Geometrische prints in combinatie met het blanke en witte hout van Scandinavische meubelen zijn stijlvol en verrassend. De Boho stijl zien we al een paar jaar in de zomermode maar nu ook in het interieur met aardse of juist felle kleuren en hippie invloeden. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Quotes

‘Keep calm and remove quotes’, meer zeggen we niet. Doe gewoon maar een leuke fotocollage maken, dat is veel persoonlijker.

Upcyclen

We zijn er definitief achter dat afval óók een grondstof is. Recyclen doen we al een tijdje gelukkig maar we gaan er in 2017 meer en meer de diepte mee in. ‘Upcyclen’, wordt gewoon een nieuw woord in de Van Dale! Upcyclen wordt steeds meer een manier voor ontwerpers om nieuwe dingen te creëren uit bestaande materialen die vroeger als afval zou worden bestempeld.

Handgemaakte, ambachtelijk gecreëerde voorwerpen worden weer op waarde geschat. Ze zijn dan ook uniek en vertellen een verhaal. Zoals je eigen interieur, van keuken tot en vooral met de tuin jouw eigen verhaal zou moeten vertellen.

Let op de term Upcycle!

Dat is wat wij doen. En jouw ideetjes voeren wij uit.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page