top of page

‘Wat moet ik áán deze lente?’

'Wat moet ik áán deze lente?’

Er zijn dames die gedachteloos iets uit de kast trekken bij de eerste zonnestraaltjes. Er zijn ook vrouwen, en dat is niet aan leeftijd gebonden, die er een heel punt van maken. En dan is er gelukkig de groep die kiest voor de gulden middenweg en hun eigen stijltje hebben, wars van trends en kortstondige hypes.

En juist voor deze groep, hoe gek het ook klinkt zijn onderstaande trends voor Voorjaar 2017 bedoeld. Want zo’n eigen stijl kan gebaseerd zijn op ‘what is hot or not’ als basis. Mixen en matchen is al jaren het toverwoord en dat is dit jaar niet anders.

Dit kun je aan deze lente!

1. In ieder geval kun je je taille weer een fijn accent geven door deze in te snoeren. Tip: heb je geen taille creëer dan de illusie door een wijd overhemd of tuniek te dragen met een riem. Wel kritisch blijven kijken.

2. Heel prettig in het Hollandse klimaat. De ouderwetse anorak, lees soort van fietsjack, is gerestyled en wel draagbaar en gespot op de catwalk dus nu ook in de winkels. Tip: ideetje om tweedehands te shoppen? Hoe groter hoe beter.

3. Handige dames kunnen hun hart ophalen. ‘Verbouwde’ jassen, overhemden en jeans zijn het nieuwe beeld.

4. Flowerpower. Misschien herinner je deze love & peace tijd nog. In ieder geval, leef je lekker uit met gezellige bloemenprints.

5. Na jaren van enorme tassen waarin je uren kon zoeken naar je lippenstift zijn ieniemienie tasjes ‘trend’. Je tablet neem je dan maar apart mee.

6. Laagjes en nog eens laagjes. Alles kan en mag en het is, ook gezien het weer, best handig. Je kunt nog eens wat uittrekken.

7. En ja hoor. Ondanks de spottende opmerkingen jarenlang over de legging kunnen we er geen afscheid van nemen. Het draagt ook zo lekker. Tip: een legging met een lang colbertjasjes zwakt de zakelijkheid van het jasje en het nonchalante van de legging af tot een super draagbaar geheel.

8. Oversized is – weer want wat herhaald zich niet- super hip. Enorme sweaters, wijde jeans, grote jassen. Maak het niet te gek allemaal. Zo’n sweater kun je het best op een strak broekje of jawel, legging dragen en die oversized jas combineren met iets romantisch vrouwelijks.

9. Patchwork! Heeft weer te maken met die flowerpower tijd. Houd het rustig en in dezelfde tinten.

10. Roze is heel veel te spotten dit voorjaar. Vooral baby roze. Tip waarbij je alle trends meteen te pakken hebt: een mannenoverhemd in roze. Of een bloesje met ruches, die zijn ook hip.

11. Brede schouders. De meesten kennen ze nog wel. Voordeel is dat je taille smal lijkt met schoudervullingen.

12. Sport de Luxe. Lekker makkelijke trainingsbroeken en jasjes. Maak er wel wat van, anders is het net of je net uit je bed komt en maar wat hebt aangetrokken. Dus die broek met een leuk jasje of het jasje met een min of meer geklede jeans.

13. Dierenprintjes zijn elk jaar weer leuk. Deze lente is het de zebraprint die hoogtij viert. Ook best chique.

De moraal van dit verhaal is het volgende. Ga nu niet als een gek naar de winkel maar kijk eerst eens in je eigen kast. Verder zijn deze trends hartstikke herkenbaar, vooral dertig plussers zullen zich van alles herinneren.

De beste tip dit voorjaar is dan ook. Shop eens in vintage of tweedehands zaken. Is veel en veel beter voor je portemonnee ook. En voor het milieu, de kledingindustrie staat heel hoog op het lijstje van vervuilers van onze leefomgeving.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page