top of page

Word ook een groentje

Ik doe het al vanaf mijn twaalfde. Of eigenlijk al veel eerder maar toen vond ik het nog niet fijn. Dat was via een tante die een dochter had een jaar ouder dan ik maar met donker haar. Dus het stond allemaal niet zo leuk en daar ben ik nogal gevoelig voor. Ik heb het over tweedehands kleding dragen. Toen een teken van armoe of zuinigheid maar nu onder allerlei noemers hartstikke hip.

Als er iemand bezig is met het zo aantrekkelijk mogelijk aankleden van het lijf ben ik het wel. Ik ben gek op designers en ontwerpers, luxe stoffen, geraffineerde snit en originaliteit. Een spijkerbroek draag ik wel maar daar gaat een half uur aan kiezen en keuren aan vooraf hoe zo’n standaard outfit net even kekker te maken. Ga ik uit dan wordt het al snel een uur en ga ik iets leuks doen met pakweg mijn net zo aan kleding verslaafde dochter is het echt topsport, dat aankleden.

Ik winkel al sinds mijn studententijd uitsluitend in tweedehandskledingzaken, kringloopwinkels en op rommelmarkten. Ook, en misschien juist wel in de tijd dat ik in het Confectiecentrum werkte. Een Chaneljasje? Ik heb er een. Een kokerrok van de meester der kokerrokken Mugler? Check. Originele Borsalino hoed? Uiteraard. En jullie denken toch niet dat ik afhankelijk ben van H&M voor een Balmain? Daar heb ik een cocktailjurkje van dat het kwijl uit je mond doet lopen.

Allemaal op de kop getikt in het voor hoge prijzen aangeschafte, gebruikte en wederom afgedankte kledingcircuit. Ik ben daar goed in. Ik zie in een oogopslag wat leuk, hip, kwaliteit en flatterend is. De eendagsvliegen laat ik links liggen. Ik weet precies wat er speelt in fashionland, voor alle doelgroepen, stijlen en maten. Ik maak met Troppo Bello dus van mijn al tientallen bestaande hobby, gecombineerd met mijn alziend oog, mijn beroep. En ik doe dat op de meest ‘groene’ wijze die mogelijk is. Door te recyclen. En geloof mij nu maar, alle items die ik via Troppo Bello aanbied zijn van een dusdanige kwaliteit dat ze een tweede leven verdienen en overleven. Waarschijnlijk zelfs een derde want je dochter of je beste vriendin zal graag in je kast komen snuffelen.

Noot: ik tik dit in een kasjmier zwarte coltrui, getipt door Elle, met een zijden shawl van Versace, gecompleteerd met een rood leren pantalon met flared pijpen en killer heels van Gucci. Dochter, die is opgevoed met dezelfde gedachten over fashion en 26 en dus zeer milieubewust is, draagt vandaag bruin suède laarzen uit de jaren ’70, een riem van Moschino, ook een zwarte col en een klokrokje met precies de goede lengte volgens fashionbloggers.

En allebei zijn we dus zo groen als gras.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page