top of page

Tweede leven is straks beter leven

Troppo Bello kiest er bij al haar projecten voor om te werken met gebruikte basismaterialen. En dat gaat best ver. Daar hebben we een heel goede reden voor. Een reden waar de gemiddelde consument wel weet van heeft maar in de praktijk weinig mee doet.

De opwarming van de aarde gaat sneller dan in eerste instantie gedacht was. En de CO2 uitstoot blijft toenemen. We moeten redden wat er te redden valt, dat is duidelijk. Bij alles wat je doet en aanschaft zou je moeten denken: ‘Is dit noodzakelijk, heb ik dit echt en oprecht nodig’? Dat gaat dan over de nieuwste Iphone maar ook over huisraad en kleding. Er is een top-tien van de meest vervuilende producten en op nummer 1 staat: spullen. Vooral elektronica en huisraad. En dan hebben we ook nog de kledingindustrie, de meest vervuilende industrie die er is.

Schokkend. Want de corebusiness van Troppo Bello is juist gebaseerd op deze 2 zaken. Spullen en kleding, om het maar even kort door de bocht te benoemen.

Maar daar gaan we uiterst bewust mee om en juist hierop is onze bedrijfsfilosofie gebaseerd.

De vlinderstoelen zijn allemaal pre-owned en worden op deze manier gerecycled en dus gered van de grote schroothoop. Een tweede en beter en mooier leven dus. En als het goed is worden het bijna collectors items want je doet het stoeltje wat je bij de geboorte van je zoon liet maken of de wanddecoratie speciaal voor jou ontworpen niet weg. En natuurlijk zijn alle materialen die we bij de vervaardiging van jouw persoonlijke kunst- en gebruiksvoorwerpen gebruiken, zoals de verf, heel bewust gekozen op hun milieuvriendelijkheid en kwaliteit.

En voor de pre-owned fashion geldt dit al helemaal. Ten eerste is het feit dat kleding een tweede leven krijgt al heel duurzaam. Geen verspilling. En dat op de leukste manier die er bestaat. Verder blijven we, ook in onze kleding en fun-stuff tak bij onze principes dat juist kleding niet vluchtig mag zijn. We gaan dus voor kwaliteit en bieden eigenlijk nooit kleding van ‘snelle’ ketens als H&M en Primark aan. Op deze manier kan iedereen een eigen, unieke stijl creëren. En dat is toch eigenlijk veel en veel leuker?

Want klimaatjournalist Jelmer Jommers zegt: ,,Het is geen probleem meer dat we kunnen voorkomen, het is een probleem waarmee we kunnen leren leven. Wel kunnen we voorkomen dat het nog verder uit de hand loopt.’’

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page